Traseistul ministerial Bănescu este mutat de la Ministerul Justiției la cel al Muncii

Dragoș Ionuț Bănescu bifează un nou minister, al șaselea, fiind mutat din 20 decembrie din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Justiției pe cea de secretar general la Ministerul Muncii. Bănescu a intrat în atenția publică prin numărul mare de ministere prin care a trecut, la care se adaugă cele 17 consilii de administrație ale unor companii strategice și prin faptul că ar fi făcut două masterate în cinci luni.

Bănescu era angajat la Ministerul Justiției din 29 septembrie, anterior fiind secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului.

Potrivit CV-ului său, a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice Universitatea Transilvania Braşov în 1997.

Imediat după absolvire, se angajează la stat, ca inspector iar după un an și jumătate, trece la Garda Financiară Brașov.

În 2005, apare prima minune: comisarul de la Brașov termină un „program de master în economie” la București, care a durat 4 luni. și „programul de master” la SNSPA care, potrivit CV-ului oficial, a durat o lună. Două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov, nu sunt ceva extraordinar, dacă e să urmărești cariera ulterioară a domnului Bănescu”, scria Valeriu Nicolae în Libertatea.

Bănescu a trecut de-a lungul timpului prin numai puțin de 17 Consilii de Administrație ale unor companii strategice, în special din domeniul energiei: Romatsa, CEC, Electrica S.A,  Romgaz, Eximbank, Electrica Muntenia Sud, Hidroelectrica, Consiliul Național de Integritate, Transelectrica, Administrația Apelor Române, Romsilva, Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină, Institutul Național de Cercetări Aerospațiale Electromecanica Ploiești, Nuclearelectrica, Loteria Română și mai nou Institutul Național de Cercetări Aerospațiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...