”Trebuie să fim mai pregătiți pentru toamna și iarna viitoare”, spune comisarul UE pentru Sănătate

Europa trebuie să fie mai pregătită în următoarele sezoane reci pentru a evita criza de medicamente, fenomen experimentat iarna trecută, avertizează comisarul Uniunii Europene pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Se știe că în sezonul rece sunt probleme legate de aprovizionarea cu medicamente, deoarece crește numărul cazurilor de boli respiratorii și gripă în toată Uniunea Europeană. Astfel, iarna trecută, în UE s-a înregistrat o creștere semnificativă a infecțiilor respiratorii, la care s-au adăugat cazurile de Covid-19, ceea ce a mărit cererea de antibiotice și analgezice.

Or, această situație trebuie evitată în anii următori, a spus șefa UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, europarlamentarilor participanți la prima reunine oficială a nou-înființatei subcomisii pentru sănătate a Parlamentului European (SANT).  

În acest sens, Stella Kyriakdies a precizat că deja Comisia Europeană lucrează cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru a asigura antibioticele esențiale pentru anul viitor.

”Trebuie să fim mai pregătiți pentru toamna și iarna viitoare”.

”Trebuie să avem o abordare coordonată între statele membre și să folosim ceea ce am învățat din pandemie”, a mai spus Kyriakides.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...