„Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”, transmite Marcel Ciolacu, șeful PSD

Publicat: 03 mart. 2024, 16:22, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
„Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”, transmite Marcel Ciolacu, șeful PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în scurt timp se va ști cine este candidatul comun PNL – PSD pentru Primăria Capitalei. Acesta va fi desemnat în funcție de compatibilitatea electoratelor de dreapta și de stânga. „Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”, transmite Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, care a fost zilele acestea la Roma la congresul PES, mai precizează că „doamna Firea este candidatul PSD”, însă, decizia finală va fi luată în coaliție, care se va întâlni, luni.

Sâmbătă, Nicuşor Dan, primarul în funcție al Capitalei, a fost desemnat oficial candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureştiului.

„Sunt ferm convins că în perioada următoare vom avea candidatul comun pe care îl vom prezenta. În acest moment doamna Firea este candidatul PSD. Este singura care s-a înscris în competiție în organizația din București și acum se măsoară compatibilitatea electoratelor de dreapta și de stânga. Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”, a afirmat Marcel Ciolacu pentru Euronews.

Nicușor Dan a admis că este posibil să fi făcut greșeli în timpul mandatului, dar în orice caz nu şi-a bătut joc de votul oamenilor.

Ciolacu, la Congresul PES de la Roma

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent, în perioada 1-2 martie 2024, la Congresul PES de la Roma, o reuniune deosebit de importantă, la care au participat lideri importanți din Europa. Pe ordinea de zi s-a aflat programul electoral al social-democraţilor pentru Parlamentul European, dar și desemnarea candidatului PES pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cu ocazia reuniunii liderilor social-democraţi din Uniunea Europeană, premierul Marcel Ciolacu avea pe agenda de lucru întrevederi la nivel înalt cu preşedintele Guvernului Spaniei Pedro Sánchez, cancelarul Germaniei Olaf Scholz, prim-ministrul Danemarcei Mette Frederiksen, preşedintele PES Stefan Löfven, candidatul comun al PES pentru preşedinţia Comisiei Europene Nicolas Schmit, precum şi cu alţi lideri social-democraţi din Europa.