Ciolacu, despre Simion, Cioloș, Barna: Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Publicat: 29 feb. 2024, 07:10, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu, despre Simion, Cioloș, Barna: Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme, dar nu vin niciodată cu soluții. „Precum Mirel din piesa Macarena”, a spus, cu umor, premierul.

„Ați văzut în ultimul timp de la Simion vreo soluție? Să aibă un dialog coerent cu ce se întâmplă în România? Am reușit să aducem stabilitate economică, soluții, e prima oară când a existat o voce puternică a României în UE. Vocea României e recunoscută acolo și aducem soluții. Eu nu fac nicio diferență între Simion, Cioloș, Barna. Unul a lăsat un milion la vaccinuri, zero fonduri europene.  Unul demola pe la metrou cu ranga. Stilul e Mirel din Turnu Măgurele. Se pricep la toate și nu vin cu nicio soluție. (…) E un sistem de victimizare, în care stai, te filmezi, nu ai nicio soluție, îți faci selfie la afișul cu Trump. Eu nu spun că Ciolacu e cel mai bun”, a spus Marcel Ciolacu.

Vorbind despre alianța PSD – PNL, liderul PSD a spus: „În PSD am găsit majoritatea să ne implicăm în actul de guvernare, chiar dacă n-am avut premier în primă fază.  Este un semnal politic. Românii să decidă prin vot dacă vor această coaliție sau nu. Categoric, pe data de 10 iunie, ne întâlnim în coaliție și decidem ce facem mai departe. În acest moment avem stabilitate la nivel local. În zece ani am avut zece premieri. Nu se mai poate. Eu cred că scopul e ca acest Nicușor Dan să plece acasă. Eu nu vreau să intervin, ca în trecut. Eu nu pot să intervin peste deciziile colegilor mei de la nivel de județ. În schimb, vrem să facem o alianță pentru anul 2025”.

La un alt post de televiziune, liderul PNL, Nicolae Ciucă a spus: „ Partidele mainstream au totuşi o experienţă politică în spate. De-a lungul anilor, au făcut şi lucruri bine sau nu au îndeplinit toate obiectivele şi cred că pentru un om politic adevărat, dincolo de a recunoaşte că a greşit, este important să iasă în faţa oamenilor şi să spună: am reuşit ca şi din greşeli să fac ceva, dincolo de a învăţa din greşeli. Nu este nimic diferit de viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Nu suntem oameni perfecţi niciunul dintre noi, fiecare dintre noi avem şi lucruri bune, şi lucruri rele. Ca atare, oamenii, cetăţenii înţeleg foarte bine chestiunea asta. Cetăţenilor poate nu li se explică de fiecare dată aşa cum ar trebui tot ceea ce se petrece în interiorul vieţii politice. Revenind, au fost discuţii şi spuneam că, dincolo de virtuţile acestea ale politicienilor, la nivelul partidelor politice este nevoie ca, pentru tot ceea ce înseamnă gestionarea unei situaţii deosebit de complexe cum este cea în care trăim astăzi, să dăm deoparte orgoliile, ale noastre ale tuturor”.