Trei ani de închisoare pentru Mircea Rusu, autorul imnului PNL „Iarba verde de acasă” (VIDEO)

Publicat: 02 feb. 2023, 11:23, de Cezar Amariei, în Cultură , ? cititori
Trei ani de închisoare pentru Mircea Rusu, autorul imnului PNL

Mircea Rusu, fostul primar al comunei Band, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru delapidare și instigare la delapidare. Cunoscut în anii 90 pentru cântecele „Omul bun și pomul copt” ori „Iarba verde de acasă”, Rusu este și compozitorul imnului PNL, folosit anterior de PDL.

Cântărețul își va petrece următorii trei ani în închisoare pentru complicitate la delapidare după ce, în perioada în care a fost primar al comunei Band (Mureș), delapidat împreună cu doi casieri peste 500.000 de lei din bugetul local.

Prejudiciul a fost descoperit în urma unor controale ale ANAF, iar modul de acțiune era simplu. Conform ziarului Adevărul, o parte din banii adunați peste zi, la casieria Primăriei, în loc să fie depuși la Trezoreria Statului, ajungeau direct la inculpați.

Rusu a primit câte doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cele două acte de complicitate la delapidare, dar, pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele.

Artistul a primit, în total, trei ani, o lună și zece zile de închisoare.

„Obligă în solidar pe inculpaţii Gârbu Petru şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 281.564 lei (câte 140.782 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere.

Obligă în solidar pe inculpaţii Bodor Zoltan şi Rus Mircea să plătească părţii civile UAT Comuna Band suma de 105.963 lei (câte 52.981,5 lei fiecare dintre inculpaţi), la care se adaugă majorări de întârziere, conform Codului de procedură fiscală“, se arată în minuta sentinței.