Trei consilieri APIA, cercetați de DNA pentru luare de mită

Trei angajați din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Arad sunt cercetați de procurorii DNA, sub acuzația că ar fi luat mită.

Este vorba de Nicolae Viorel Anghel, Vasile Budău – Iernilă și Alin – Mihai Gligor, consilieri în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Arad.

Conform procurorilor, în cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuării unui control pe teren, cei trei i-ar fi cerut unui fermier (martor în cauză) suma de 3.000 de euro pentru a nu menționa în raportul de control presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de către acesta din urmă, a sumelor încasate de la A.P.I.A., aferente campaniilor din anii 2019 și 2020, și l-ar fi împiedicat să încaseze suma aferentă campaniei din anul 2021.

Pe 9 noiembrie 2021, Vasile Budău-Iernilă și Alin-Mihai Gligor ar fi primit o primă tranșă de bani (1.500 euro), restul fiind remiși de fermier în data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpaților, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În prezent, cei trei se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole