Trei jucători de la CS Universitatea Craiova, pedepsiți de Reghecampf. Antrenorul, nemulțumit și de conducerea FRF (Video)

Publicat: 17 oct. 2021, 17:00, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Trei jucători de la CS Universitatea Craiova, pedepsiți de Reghecampf. Antrenorul, nemulțumit și de conducerea FRF (Video)

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a susținut o conferință de presă în care a vorbit, printre aletele, despre situația jucătorilor George Cîmpanu (21 de ani), Ştefan Baiaram (18 ani) şi Jovan Markovici (20 de ani), care au provocat un scandal în avionul echipei naţionale Under 21.

Tehnicianul s pus că cei trei fotbaliști au fost amendați, dar a acuzat și Federația Română de Fotbal că a organizat prost deplasarea echipei în Spania, cu o cursă de linie şi cu o escală de şapte ore în Austria, la revenirea în ţară.

Am discutat, pentru că ne interesează foarte mult atitudinea jucătorilor noştri când participă la meciurile echipei naţionale. Sunt sigur că şi-au învăţat lecţia, vom vedea ce decizie vor lua cei de la federaţie în această direcţie, dar vreau să fac o paranteză şi să vă spun un singur lucru şi nu vreau să vă duceţi în direcţia că vorbesc împotriva celor de la echipa naţională, că nu au organizat bine sau că nu au făcut bine. Echipa naţională U21 a avut o escală de şapte ore în Viena, lucru care pentru mine nu este normal. Ne trimitem jucătorii la echipa naţională să aibă cele mai bune condiţii. În situaţia actuală, cu atâţia oameni infectaţi cu acest Covid-19, să stai şapte ore în aeroport nu cred că este un lucru pozitiv. Nu ştiu cum s-a ajuns la această decizie.

Nu vreau să scuz ce au făcut ei. Primesc o amendă din partea noastră, cu siguranţă, pentru că comportamentul lor în afara clubului contează foarte mult pentru noi, nu numai când participă la echipa naţională, ci şi când au parte de alte evenimente. Eu, personal, cer scuze în numele lor domnului care a fost jignit sau spune că a fost jignit, dacă a fost jignit, pentru că există două păreri şi trebuie să ascultăm şi părerea jucătorilor, care şi ei spun la rândul lor că au fost jigniţi de acea persoană.

Dar nu este normal să se întâmple acest lucru şi sunt sigur că jucătorii noştri pe viitor nu vor mai avea partea de astfel de evenimente. Nu are nicio treabă moralul jucătorilor cu (n.r. – cu rezultatul şi incidentul)… Sunt componenţi ai naţionalei under 21, sunt oameni specializaţi să analizeze evoluţai lor acolo. Eu nu pot să-mi dau cu părerea despre meciurile echipei naţionale pentru că nu este problema mea.

Dacă mă întrebaţi pe mine, ei au jucat bine în minutele pe care le-au avut, ar putea să o facă şi mai bine. Pe mine mă interesează ca evoluţia lor la club să fie una foarte bună şi noi să-i propunem pentru selecţia la echipa naţională, dar nu noi, ei, prin jocurile pe care le fac, şi dacă au rezultate pozitive la echipa de club. Eu îmi cer scuze, nu e normal ce au făcut, nu le iau apărarea, nu au voie să aibă parte de asemenea evenimente, sunt jucători profesionişti, dar, în acelaşi timp, ar trebui văzut şi programul lor. Chiar dacă au 19-20 de ani nu ar trebui să fie puşi în postura să circule cu o cursă de linie, să stea şapte ore aeroport în condiţiile actuale. Am avut discuţii cu ei, le-am dat şi o amendă, au simţit-o foarte bine, deci cu siguranţă vor fi motivaţi„, a declarat Reghecampf.

George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani) s-au înjurat, au făcut glume proaste și i-au deranjat pe ceilalți pasageri în avionul cu care au revenit în țară, din cantonamentul din Spania.

Reghecampf a prefațat și partida cu ultima clasată, Academica Clinceni, programată, luni, de la ora 20.30, la Craiova, în etapa a 12-a a Ligii I.

Vom aborda acest meci cu cei mai buni jucători pe care îi avem la dispoziţie, cu mare seriozitate, indiferent de poziţia din clasament a celor din Clinceni. O să jucăm sută la sută şi o să încercăm să câştigăm toate cele trei puncte. Asta depinde numai de noi, dacă vom serioşi, cu o determinare bună, probabil vom avea un meci mai uşor. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va fi un meci dificil, aşa cum sunt toate meciurile dacă nu le tratezi sută la sută cu responsabilitate şi profesionalism, care să ne ducă pe locurile care se bat pentru câştigarea campionatului.

Ştiu nivelul jucătorilor noştri, ştiu ceea ce pregătim la antrenament, important e ca ei să intre cu o determinare foarte bună şi cred că au toate condiţiile, au motivaţie, au absolut tot ce au nevoie ca să intre pe teren şi să câştige această partidă.

Sper ca această pauză pe care am avut-o să ne aducă un plus, din toate punctele de vedere. Ne-am pregătit foarte bine, am avut un program foarte bun, nu ascund faptul că după ultimul meci Koljici nu s-a putut antrena şi pregăti sută la sută, având o problemă de sănătate, Conte, la fel, nu şi-a revenit după acea problemă la gleznă, dar toţi ceilalţi jucători plus cei care au venit de la echipa naţională sunt apţi de joc şi s-au pregătit foarte bine. Screciu este suspendat”, a mai spus el.