Trei obiceiuri alimentare greșite, care măresc riscul de diabet de tip 2

Cercetătorii de la Tufts University (SUA) au fost interesați de impactul obiceiurilor alimentare asupra riscului de diabet de tip 2. Pentru aceasta au studiat datele medicale primite din 184 de țări, timp de peste 20 de ani. Autorii studiului au descoperit trei obiceiuri alimentare greșite, care contribuie la apariția diabetului de tip 2, informează Top Sante.

Prima informație

Potrivit cercetătorilor de la această universitate americană, 70% din noile cazuri de diabet de tip 2, înregistrate în 2018, erau în legătură cu obiceiurilor alimentare dăunătoare. Alimentația dezechilibrată pare să fie un factor de risc extrem de important în apariția acestei boli, mai ales în cazul tinerilor din marile orașe.

A doua informație

Cercetătorii americani au identificat trei ”alegeri alimentare  necorespunzătoare” care măresc riscul de diabet de tip 2. Este vorba despre:

  • consumul excesiv de orez și produse rafinate pe bază de grâu (pâine, paste, cereale pentru micul dejun, brioșe …),
  • consumul insuficient de produse integrale (paste, pâine integrale …) 
  • consumul excesiv de carne procesată (cârnați, mezeluri, preparate industriale din carne etc.).

Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice subliniază că, în țara noastră, sunt înregistrate peste un milion de persoane cu diabet și că numărul acestora este în continuă creștere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...