Trei polițiști din Buzău au evitat o adevărată tragedie!

Trei polițiști din Buzău au evitat o tragedie. Ei participau la deszăpezirea DN2, în zona Râmnicului. Polițiștii au fost solicitați prin stație să intervină de urgență. Un TIR rămăsese blocat pe șinele de tren, în punctul Valea Râmnicului-Rubla.

“Polițiștii l-a rugat pe șoferul unui utilaj de deszăpezire să vină după ei. În câteva minute, cei trei polițiști erau la locul indicat. Într-adevăr, un TIR era blocat chiar pe calea ferată. Mai mulți localnici încercau să ajute la degajarea căii ferate”

În acel moment, semnalul acustic de la trecerea cu calea ferată a început să funcționeze.

-Vine trenul, s-a auzit printre toți cei prezenți.

-E marfarul care merge spre Focșani, a zis Daniel. Rămâi aici, i-a spus lui Mădălin în timp ce el și Sebastian îmbrăcau vestele reflectorizante. Vezi când vine utilajul să trageți rapid Tir-ul și dă repede prin stație să vorbească la CFR să oprească trenul.

Nu a fost nevoie de mai multe cuvinte. Daniel și Sebastian au început să alerge în direcția trenului. Nu aveau de unde să știe dacă cel care îl conducea va fi anunțat în timp util pentru a evita tragedia.

Vizibilitatea era redusă din cauza viscolului, dar și a lăsării serii. După câteva sute de metri de alergat, au văzut luminile trenului.

Polițiștii au încercat oprirea trenului

Au ridicat mâinile și au început să gesticuleze pentru a fi văzuți. În câteva momente și-au dat seama că acesta încetinește până când s-a oprit. Au mers spre el.

– V-am făcut semn să opriți pentru că…

– Da, da! E un Tir blocat. În timp ce v-am văzut am fost anuntați și de la noi. Ați alergat ceva. Vă mulțumesc frumos, le-a spus conductorul trenului. Știți cât mai durează?

– Imediat, a spus Daniel. Sebastian, cum e acolo?

– Îl tragem acum afară. În câteva minute calea ferată este liberă.

Și așa a și fost, în câteva minute trenul a putut să-și continue deplasarea.

– Situația a fost rezolvată. Nu a fost pusă în pericol viața cuiva. Ne întoarcem la deszăpezire, a transmis Daniel prin stație.”, se arată într-o postare pe facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Cei trei polițiști care au evitat o tragedie sunt: Daniel, Sebastian și Mădălin. Ei lucrează în cadrul Secției de poliție rurală Grebănu, județul Buzău. Sunt tineri, entuziaști și implicați, iar noaptea trecută au reușit să evite o adevărată tragedie!

Citește și: România sub nămeți. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii

Mai multe articole...

Cele mai citite articole