Trend descrescător Covid – 19. Care mai este gradul de ocupare în ATI

Rata de pozitivare cu noul coronavirus în intervalul 28 martie – 3 aprilie a fost de 8,5%, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, în prezent sunt ocupate aproximativ 20% dintre paturile de terapie intensivă alocate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Un trend descrescător în secţiile care tratează pacienţii COVID. Un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. Acest trend descrescător este practic confirmat de rata de reproducere, care este subunitară. Rata de pozitivare în intervalul 28 martie – 3 aprilie – 8,5%, în scădere faţă de săptămâna anterioară”, a spus Rafila.

El a afirmat că rata bazală de reproducere a fost în aceeaşi perioadă de 0,92.

„Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România, ci se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1”, a arătat ministrul Sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...