Trenul prezidențial, pus în circulație. Ce traseu va avea și pe cine va duce

Trenul prezindețial al României va fi scos, din nou pe traseu, în cursul zilei de astăzi pe ruta București-Constanța și retur. Club feroviar anunță că garnitura va fi tractată de una dintre cele mai bune locomotive ale CFR Călători.

SRCF București împreună cu SRTFC București vor asigura pregătirea și îndrumarea trenului format din cinci vagoane aparținând RSM Mogoșoaia de la stația București Grivița la stația București Nord, cu sosire la ora 13,00.

Trenul prezindețial al României va fi pus în circulație la ora 15,00 de la linia 13 a Gării de Nord, ca tren suplimentar 29001, rang II, pe relația București Nord-Fetești-Constanța. Prima oprire va avea loc la Fetești, pe linia 1, pentru avizare. Ulterior, stația Fetești va emite ordin de circulație pentru acest tren, cu viteza limitată la 30 km/oră între km 169+000 și 170+000 (imediat după stația Cernavodă Pod).

Trenul va ajunge la linia 1 a stației Constanța la ora 17,34. La ora 18,40, garnitura va pleca înapoi ca tren 29002, rang VI, iar la București Nord sosirea este programată pentru ora 21.21.

La bord se vor afla persoane importante, care vor rămâne la Constanța, având în vedere că la întoarcere are ragul VI. Printre pasageri se numără și oficiali ai Comisiei Europene și ai Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Trenul Prezidențial este compus din 17 vagoane din care 15 vagoane speciale: două vagoane speciale cu două dormitoare pentru preşedinte, două vagoane cu două dormitoare + sufragerie pentru preşedinte sau alte oficialităţi, un vagon cu trei dormitoare şi două vagoane cu patru dormitoare destinate miniştrilor, un vagon dormitor cu nouă cabine a câte două paturi, un vagon sufragerie, un vagon bucătărie, un vagon restaurant, două vagoane uzină echipate cu două motoare Rolls Royce pentru alimentarea vagoanelor, un vagon transport auto cu cap de patru autovehicule, un vagon transmisiuni cu echipamente STS, două vagoane clasa I cu nouă compartimente a câte şase locuri, mai transmite club feroviar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...