„Trenurile Soarelui” revin în România. Curse directe spre litoral și Deltă

Publicat: 14 iun. 2024, 19:24, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
„Trenurile Soarelui” revin în România. Curse directe spre litoral și Deltă
„Trenurile Soarelui” revin în România. Curse directe spre litoral și Deltă

Vești bune pentru turiști! Cei care vor să meargă la mare anul acesta trebuie să știe că revin trenurile Soarelui, care îi duc direct la plajă. Curse direct către staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, până în luna septembrie.

Trenurile Soarelui încep activitatea azi

Începând de vineri noapte, programul estival de transport „Trenurile Soarelui” va fi disponibil pentru turiști, oferindu-le 30 de trenuri care asigură legături directe zilnice între diverse regiuni ale țării și stațiunile de la Marea Neagră, precum și Delta Dunării, până la începutul lunii septembrie.

Pe perioada 14/15 iunie – 7/8 septembrie, toate regiunile țării vor fi conectate cu destinațiile de vacanță de pe litoralul românesc. Turiștii vor putea călători cu trenurile directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău.

Pentru cei care doresc să călătorească spre Delta Dunării, trenurile IR 1981/R 8653 și R 8656/IR 1982 vor asigura legături directe zilnice între București Nord și Tulcea Oraș, pe întreaga durată a sezonului estival. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Conform CFR Călători, durata călătoriei pe ruta București-Constanța este de aproximativ 2 ore și 20 de minute. Această ofertă extinsă și frecventă de trenuri asigură turiștilor posibilitatea de a ajunge rapid și comod la destinațiile de vacanță preferate de pe litoralul românesc și în Delta Dunării.

Călătorii pot beneficia de reduceri:

  • 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • reducere 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie,
  • reducere 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Toate trenurile InterRegio estivale sunt echipate cu vagoane de clasă climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea laptopurilor și telefoanelor mobile, toalete ecologice și uși semiautomate. Majoritatea acestor vagoane au fost modernizate complet în ultimii 14 ani. Pentru călătoriile lungi, trenurile includ și vagoane cușetă și vagoane de dormit.