Trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, primarul din Deveselu nu s-a prezentat în fața instanței. Edilul a fost diagnosticat recent cu COVID-19

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu din județul Olt, a lipsit de la Tribunalul București, la termenul din 9 septembrie a.c., din dosarul în care a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Edilul a fost testat pozitiv pentru coronavirus în urmă cu o săptămână, acesta probabil fiind și motivul absenței.

Primarul din Deveseleu a fost contactat telefonic de puterea.ro însă până la momentul publicării acestei știri Ion Aliman nu a confirmat motivul pentru care a absentat de la Tribunal.

În urmă cu o săptămână, candidatul la primăria Deveselu declara pentru Adevărul că s-a testat pentru Covid-19 după ce a constatat că are simptome de răceală.

Trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

În august 2018, Ion Aliman a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat de procurori că a cerut bani de la o firmă care efectuase lucrări de  modernizare a drumurilor din Deveselu. Edilul ar fi cerut șpagă 5% din valoarea unui contract pentru modernizarea drumului militar care duce la „Scutul american”. 

„La data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuţie lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, în calitatea menţionată mai sus şi cea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei şi a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcţia unei porţiuni din contractul menţionat, respectiv un drum în lungime de 620 m)”, arată procurorii DNA.

Primarul din Deveselu a negat informațiile de la vremea aceea.

Ion Aliman a fost ales primar al comunei Deveselu în anul 2012. La momentul în care a devenit primar, autoritățile române luaseră deja decizia ca în fosta bază aeriană de la Deveselu, desființată în 2002, armata americană să instaleze sistemele terestre antirachetă SM-3 Block IB. În 2013, la Baza Militară Deveselu a avut loc ceremoni de marcare a începerii lucrărilor principale de construcție a scutului antirachetă. În paralel, autoritățile locale au demarat lucrări de modernizare a infrastructurii din zonă, printer care și drumul militar care duce către scutul american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...