Trump: Tot este sub control. Atacul cibernetic nu este mai mare decât atacul Fake news

Publicat: 20 dec. 2020, 08:00, de Aurel Drăgan, în Internațional , ? cititori
Trump: Tot este sub control. Atacul cibernetic nu este mai mare decât atacul Fake news

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a postat, pe Twitter, că a primit toate informaţiile cu privire la atacul cibernetic asupra agenţiilor guvernamentale americane şi că presa care în opinia sa propagă ştiri false a exagerat.

„Atacul cibernetic este mult mai mare în media Fake News decât în realitate. Am primit toate informaţiile şi totul este sub control. Rusia, Rusia, Rusia, este scandarea prioritară atunci când ceva se întâmplă pentur că ‘Lamestream’ul este, în mare din motive financiare, îngrozit să discute posibiitatea că ar putea fi China (ar putea!). Ar fi putut fi şi un atac asupra aparatelor noastre ridicole de votare în timpul alegerilor, pe care acum este evident că le-am câştigat clar, ceea ce face să fie o ruşine şi mai coruptă pentru SUA”, a scris Trump.

Microsoft a anunţat, joi, că a informat peste 40 de clienţi afectaţi de un program folosit de hackeri, majoritatea din SUA.

Hackerii au reuşit să compromită platforma Orion a firmei americane SolarWinds, utilizată pentru gestionarea şi supervizarea reţelelor informatice ale marilor firme sau ale administraţiilor.