„Tu ce gen ai?” În Marea Britanie debutează recensământul populaţiei

În Marea Britanie se derulează recensământul populaţiei, iar acțiunea include, în premieră, o întrebare despre identitatea de gen.

În Anglia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord a început duminică recensământul populaţiei, care va include pentru prima oară o întrebare despre identitatea de gen, potrivit Agerpres. 

Recensământul, care se desfăşoară la fiecare 10 ani, vizează să furnizeze o imagine cât mai precisă despre populaţie, fiecare locuitor trebuind să răspundă la o serie de întrebări despre vârsta, ocupaţia, originea sa etnică sau relaţia cu celelalte persoane din aceeaşi gospodărie.

Începând din 1801, recensământul întreabă sexul – masculin sau feminin – al respondentului, dar în acest an apare o întrebare suplimentară despre identitatea de gen: „Genul cu care va identificaţi este acelaşi cu sexul dumneavoastră înregistrat la naştere?”. Dacă răspunsul este negativ, persoana îşi poate preciza identitatea de gen.

Recensământul debutează peste tot în Marea Britanie

Întrebarea nu poate fi pusă decât celor de peste 16 ani, iar răspunsul este facultativ.

Adăugarea acestei întrebări va permite să se „măsoare pentru prima dată numărul locuitorilor transgender”, explică pe site-ul său ONS, biroul naţional de statistică, care a lucrat în ultimii ani cu diferite organizaţii asupra întrebărilor din chestionarul de recensământ.

Ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi, ONS a acceptat să precizeze că răspunsul la prima întrebare despre sexul persoanei trebuie să facă referire la un document oficial precum un certificat de naştere.

Câteva ţări, printre care Nepal şi Bangladesh, au adăugat un „al treilea sex” pentru persoanele transgender în recensămintele lor.

Recensământul debutează peste tot în Marea Britanie cu excepţia Scoţiei, unde a fost amânat pentru martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...