Tuberculoza ar putea să ia locul Covid și să devină o cauză majoră de deces. Avertizare OMS

Între 2019 și 2021, la nivel global, numărul deceselor provocate de tuberculoză a crescut, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

În perioada pandemiei de Covid-19, eforturile globale de luptă contra tuberculozei, dar și contra SIDA și malariei au fost puternic perturbate, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS a recomandat ca, la nivel global, să se aplice lecțiile dobândite în pandemie pentru a lupta contra tuberculozei, care afectează dramatic populația din India, Indonezia, Filipine și Pakistan.

”Dacă există o lecţie pe care am învăţat-o în pandemie, aceea este că prin solidaritate, hotărâre, inovaţie şi utilizarea echitabilă a uneltelor putem depăşi ameninţările sanitare grave”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Milioane de oameni mor de tuberculoză

În 2021, tuberculoza a provocat decesul a 1,6 milioane de persoane: adică peste numărul estimat de 1,5 milioane de decese în 2020 şi peste cele 1,4 milioane de decese raportate în 2019. Numărul deceselor asociate tuberculozei a scăzut în perioada 2005-2019.

OMS avertizează că tuberculoza ar putea să ia locul Covid-19 și să devină o cauză principală de deces la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...