Tudor Chirilă, postare virală: „Un adevăr pe care dacă l-am accepta și recunoaște…”

Tudor Chirilă a transmis un mesaj de Ziua Copilului, în care a subliniat că România nu-şi iubeşte copiii. Postarea sa s-a viralizat în scurt timp pe Internet.

“România nu-și iubește copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părinții. Ceilalți…”.

Școala noastră nu pregăteşte copiii pentru viaţă

Potrivit artistului, familiile nu au bani ca să-i ţină în şcoală pe copii, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulţilor sau copiii care cresc în familii dezorganizate.

Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societăţii noastre. Încă o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noştri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflăm. Nu mai vorbesc de dragoste.

Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi apoi la o întălnire cu elevi de la acelaşi liceu. Din discuţie a reieşit cumva că întrebările pe care le are generaţia asta sunt legate de nesiguranţă profesională, lipsa orientării în zona asta şi paralelismul şcolii cu viaţa. Școala noastră nu pregăteşte copiii pentru viaţă. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi şi cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai macar siguranţa zilei de mâine”, este o parte din mesajul scris de artist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...