Tulcea: Autoritățile pregătesc darea în folosință a unui laborator de testare pentru coronavirus

Trei cadre medicale din Tulcea încep, miercuri, un curs de specializare la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, condiţie necesară pentru darea în folosinţă a laboratorului de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Lipsa cadrelor instruite este o cauză a nefuncţionării laboratorului, a anunţat Prefectura judeţului pe pagina de Facebook a instituţiei, scrie Agerpres.

„Am verificat situaţia acestui laborator în care testarea se va face gratuit pentru toţi tulcenii cu simptome de îmbolnăvire COVID-19. (…) Creşterea capacităţii de testare ne va ajuta să gestionăm mai bine pandemia în judeţul Tulcea şi mă voi asigura ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a declarat prefectul Marcel Ivanov.

Ultimele date făcute publice de autorităţi privind situaţia epidemiologică arată că incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor active din judeţ este de 2.48 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore de monitorizare, s-au efectuat 247 de teste RT-PCR şi 156 de teste rapide Antigen SARS-CoV-2 şi au fost confirmate 21 de cazuri noi.

De la începutul pandemiei, au fost confirmate 7.588 de cazuri, 234 de persoane au murit, iar 6.785 au fost declarate vindecate, a mai declarat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...