Tulcea: Restricțiile de circulație pe brațul Chilia al Dunării au fost ridicate

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a decis, luni, ridicarea restricţiilor de circulaţie pe braţul Chilia al Dunării impuse la începutul lunii martie, din cauza războiului din Ucraina, astfel încât navele fluviale şi ambarcaţiunile mici îşi pot relua cursele pe timpul zilei.

Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor primite din partea autorităţilor locale care au semnalat faptul că nu au posibilitatea asigurării transportului regulat de călători între braţul Sulina şi localităţile situate în extremitatea nord-estică a Deltei.

Circulaţia navelor fluviale şi a bărcilor de agrement este interzisă în continuare pe timpul nopţii, potrivit Căpităniei Zonale a Portului Tulcea.

La finele săptămânii trecute, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, reprezentantul PNL, Nicolae Chichi, a semnalat faptul că aprovizionarea populaţiei din Periprava se face foarte dificil din cauza lipsei unui transport regulat între Sulina şi satul Periprava, drumul din zonă fiind neamenajat.

La începutul lunii martie, autorităţile au decis interzicerea circulaţiei în apele teritoriale româneşti ale braţului Chilia al Dunării, pentru a preveni orice eveniment în care ar putea fi implicate nave, având în vedere faptul că o unitate militară din apropierea oraşului ucrainean Ismail a fost bombardată.

La finalul aceleiaşi luni, autorităţile tulcene au revenit asupra deciziei şi le-au permis pescarilor să-şi desfăşoare activitatea pe braţul Chilia al Dunării, pe timpul zilei.

De asemenea, Căpitănia Zonală a Portului Tulcea a aprobat, punctual, mai multe cereri primite din partea unor societăţi private de pe braţul Chilia al Dunării care au avut nevoie de transport naval, astfel încât activitatea economică a acestora să fie afectată mai puţin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...