Tunuri pentru Taiwan: Statele Unite le-a vândut insulei, pentru a se apăra

Taiwanul a mulţumit Statelor Unite pentru că a acceptat să-i vândă tunuri în valoare de 750 milioane de dolari (633 milioane de euro), destinate să permită insulei să se apere în cazul unei eventuale invazii a Chinei, potrivit France Presse.

Ministerul de Externe taiwanez a subliniat că este prima vânzare majoră de arme americane de la sosirea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă în luna ianuarie. Aceste echipamente sunt menite să ajute insula “să aibă o apărare solidă ca o stâncă” şi să menţină “pacea şi stabilitatea în regiune”. Departamentul de Stat american a aprobat vânzarea a 40 de sisteme de artilerie cu tunuri autopropulsate cu şenile M109A6 de 155 mm în cadrul unui acord care mai trebuie să fie aprobat de Congres.

O hotărâre neclintită de a apăra viaţa oamenilor

“În faţa expansiunii militare şi a provocărilor continue ale Chinei, guvernul nostru va consolida apărarea şi securitatea naţionale cu o hotărâre neclintită de a apăra viaţa oamenilor şi modul nostru de viaţă liber şi democratic”, menţionează MAE taiwanez.

Beijingul consideră Republica Democrată Taiwan ca parte a teritoriului său şi nu exclude preluarea acesteia sub controlul său chiar şi cu forţa dacă este necesar, notează și AFP, conform Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...