Tupeistul ministru UDMR al Mediului, Tánczos Barna, este urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Publicat: 27 dec. 2020, 10:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Tupeistul ministru UDMR al Mediului, Tánczos Barna, este urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual
Tanczos Barna (Sursa: Inquam Photos / Manases Sandor)

Arogantul nou ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor impus de UDMR, Tánczos Barna, care a declarat că „am depus jurământul de senator. Pentru țară, pentru Ținutul Secuiesc!”, este un personaj controversat crescut și promovat de către fostul lider UDMR, Attila Verestoy.

În noiembrie 2014, DNA a cumunicat că senatorul UDMR Tanczos Barna este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu retrocedarea unor terenuri ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) Băneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) preciza că senatorul, care are calitatea de suspect, este urmărit pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (două acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), faptele fiind comise în perioada când acesta era preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Dar, surprinzător, în 2017, Tanczos Barna împreună cu alt parlamentar UDMR au venit cu altă idee: să fie graţiate şi pedepsele pentru fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi fals informatic. Adică, culmea tupeului, el era unul dintre iniţiatorii acestui amendament, fiind acuzat de DNA tocmai de infracţiunea pe care s-a gândit să o graţieze.

Tanczos Barna este senator UDMR din 2012, iar din 2010 a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Anterior, Tanczos Barna a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (2007-2009) şi preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (2005-2007).