Turcii profită de embargoul internațional impus Rusiei: Au cumpărat Reebok la o treime din preț

Holdingul turc FLO Retailing a preluat controlul diviziei ruse a Reebok după ce a semnat un acord cu compania privind producția de produse sub acest brand în fabricile turcești, pentru o serie de țări.

Informația apare în publicația rusă Kommersant, care notează că experții au estimat valoarea a peste 100 de magazine ale mărcii în Rusia la aproximativ 1,5 miliarde de ruble, dar cred că valoarea tranzacției a fost de trei ori mai mică.

Directorul general al Infoline – Analytics, Mihail Burmistrov, estimează costul rețelei la 1,5 miliarde de ruble, dar nu exclude faptul că valoarea tranzacției nu s-a ridicat la mai mult de 500 de milioane de ruble.

„Este extrem de dificil să vinzi active în Rusia acum. Reebok a reușit să găsească un partener care să păstreze interesele de afaceri în Rusia”, susține el.

Potrivit unei surse apropiate grupului turc, afacerea s-a încheiat deja, noul proprietar a primit 100 de puncte de vânzare ale lanțului Reebok și intentioneaza sa redenumească magazinele, păstrând brandul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...