Turism în siguranță. Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea: ”Putem găsi o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român”

Publicat: 12 iun. 2024, 20:34, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Turism în siguranță. Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea: ”Putem găsi o soluție legislativă care să asigure mai bine turistul român”
Sursa foto: ziarulprahova.ro

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat miercuri, 12 iunie, că guvernul colaborează cu agențiile de turism pentru a dezvolta o soluție legislativă menită să protejeze turiștii români. În același timp, reprezentanții din industrie indică posibilitatea ca în septembrie să fie propus un act normativ Guvernului pentru înființarea unui fond de garantare pentru biletele de avion și pachetele de călătorii.

Ministrul a declarat că agențiile sunt nemulțumite din cauza costului ridicat al produselor de asigurare, accentuat de o competiție scăzută în acest domeniu, conform Agerpres.

La un seminar organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), actorii din industria turismului au discutat miercuri despre necesitatea înființării fondurilor de garantare pentru bilete de avion, pachete de servicii de călătorie și servicii asociate.

Alin Burcea, președintele ANAT, a declarat că un act normativ privind înființarea acestor fonduri de garantare ar putea ajunge pe masa Guvernului în luna septembrie. Conform acestuia, fondurile ar urma să fie alimentate printr-o contribuție din partea agențiilor, iar banii colectați ar urma să fie depuși într-un cont, fiind disponibili în cazul în care apar probleme.