Turismul românesc se află și în 2022 în zodia incertitudinii

Publicat: 06 feb. 2022, 09:00, de Puterea.ro, în Travel , ? cititori
Turismul românesc se află și în 2022 în zodia incertitudinii
Sursa foto: Pixabay.com

Deși agențiile de turism au pus la bătaie oferte Early Booking, cu reduceri substanțiale la vacanțe, românii nu se înghesuie foarte tare. Încă sunt temători din cauza pandemiei, nu știu ce va urma și preferă să-și planifice concediul pe ultima sută de metri.

“Anul 2022 va fi ȋn continuare unul atipic pentru turism, ȋnsă probabil că la fel ca ȋn anul anterior, marile câştigătoare vor rămâne destinaţiile care vor fi deschise şi vor avea condiţii de călătorie mai relaxate pentru români. Cele mai căutate destinaţii ȋn prezent sunt Turcia, Egipt şi Grecia, la care se adaugă şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre”, a declarat, pentru Puterea.ro, Marius Berca director general al Christian Tour, cel mai mare tour-operator din România.

Berca ne spune că au început să vândă pachetele de vacanță pentru 2022, ȋn regim Early Booking, ȋncă din luna noiembrie 2021. Au cereri destul de multe, dar nu la fel de multe ca înainte de pandemie. “Chiar şi acum la ȋnceput de an, cererile pentru vacanţele de vară sunt tot mai multe. Până ȋn prezent avem un total de aproximativ 13.000 pachete deja rezervate ȋn regim Early Booking. Acest tip de rezervare aducând beneficii clienţilor ȋn sensul că pot alege dintr-o paletă variată de oferte, de unităţi de cazare sau date de călătorie, dar şi pentru că pot alege să achite eşalonat vacanţa”, afirmă Marius Berca. Potrivit acestuia, primele date de călătorie aproape sold-out sunt cursele charter de imediat după ȋnceperea vacanţei de vară a elevilor, adică dupa 15 iunie, ȋn destinaţii precum Antalya, Creta sau Hurghada.

Românii încep ușor să revină la vechile obiceiuri de rezervare

“La nivelul anului 2021 se observă o preferinţă a turiştilor români pentru achiziţia vacanţelor mai aproape de data călătoriei şi nu cu foarte multe luni ȋnainte. Ȋnsă acest aspect pare să se estompeze ȋn acest an, iar românii să revină ȋn 2022 la obiceiurile de cumpărare ȋn regim Early Booking, de dinainte de pandemie”, ne-a declarat Marius Berca.

Românii sunt dornici să-și reia obiceiurile de vacanță

“Continuăm să ne aflăm şi ȋn anul 2022 sub zodia incertitudinii ȋn privinţa condiţiilor de călătorie, ȋnsă faptul că pe perioada estivală lucrurile au fost ceva mai relaxate, suntem ȋncrezători că vom avea un sezon mult mai bun. Anul 2021 a fost cu mult mai prolific pentru turism decât 2020, oamenii ȋncep să se obişnuiască cu condiţiile mai speciale de călătorie şi să se adapteze acestora. Nevoia pentru vacanţe este una reală şi românii sunt dornici să-şi reia obiceiurile de călătorie şi să se bucure de zile frumoase ȋn destinaţiile mult râvnite”, a conchis reprezentantul Christian Tour.