Turiștii trebuie să părăsească urgent Insula Martinica

Publicat: 11 aug. 2021, 08:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Turiștii trebuie să părăsească urgent Insula Martinica

Insula Martinica, în Antilele franceze, se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei de COVID-19 şi va intra într-o ”a doua fază de izolare”, implicând în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de ”a părăsi teritoriul”.

Specificarea aparține prefectului din insulă, după cum relatează AFP. ”Vom intra într-o a doua fază de izolare. (…) Magazinele vor fi închise, c

Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere”, a adăugat prefectul. ”Magazinele utile pentru începutul anului şcolar” se vor redeschide atunci când ”situaţia sanitară se va ameliora”, a indicat el.”Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă”, a precizat Cazelles.

O ”clauză de revizuire în 15 zile”

Prefectul departamentului a explicat că ”locurile de agrement şi cultură vor fi închise”, în special ”plajele”, care ”nu vor mai fi accesibile publicului”. „Cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor”, a indicat prefectul Stanislas Cazelles, cerând ”tuturor turiştilor care sunt vulnerabili să părăsească teritoriul”. Localnicii au voie să parcurgă cel mult un kilometru în jurul locuinţei. ”Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite”, a promis prefectul, menţionând o ”clauză de revizuire în 15 zile”.