Turnul lui Ștefan cel Mare avariat de furtună

Vremea capricioasă de zilele trecute a afectat, și încă destul de serios, și turnul lui Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț.

Furtuna, ploaia, fulgerele, trăsnetele care s-au dezlănțuit acum două zile au deteriorat mai ales primul etaj al monumentului istoric și de patrimoniu, unde au spart geamurile, au distrus instalația electrică, au făcut găuri în acoperiș și în pavajul de la intrare.

De asemenea, conform celor de la ISU Piatra Neamț care s-au deplasat de urgență la fața locului, au căzut și bucăți de zid în interior. N-au scăpat nici vitrinele expoziționale și nici proiectoarele care luminau turnul. Din fericire, pentru că era tocmai ziua în care turnul nu e deschis pentru turiști, nu s-au înregistrat victime.

O comisie formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean Neamț, ai Complexului Muzeal Neamț, ai Direcției pentru Cultura Neamț, dar și ai ISC și ISU, evaluează efectele furtunii, urmând să se intervină asupra clădirii, în funcție  de deciziile comisiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...