Ucraina aşteaptă săptămâna aceasta un ajutor financiar european de 5 miliarde de euro

Ucraina aşteaptă să primească săptămâna aceasta din partea Uniunii Europene un ajutor financiar de cinci miliarde de euro, destinat susţinerii economiei şi armatei sale, precum şi pregătirilor pentru sezonul de iarnă, a declarat duminică premierul ucrainean Denis Şmigal, aflat într-o vizită în Germania, relatează Reuters.

Războiul provocat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei secătuieşte resursele financiare ale Kievului, care a cerut în mod repetat ajutoare financiare din partea UE, SUA şi creditorilor internaţionali.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în urma agresiunii militare ruse deficitul bugetar al Ucrainei a ajuns la circa 5 miliarde de dolari lunar.

Sosit sâmbătă la Berlin, premierul Denis Şmigal urmează să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz şi cu alţi oficiali germani.

Noul pachet de asistenţă financiară oferit de UE ”va ajuta la asigurarea stabilităţii economiei noastre, la susţinerea armatei şi (…) pregătirea sezonului (în care este nevoie n.red.) de încălzire”, a declarat premierul ucrainean înaintea întâlnirii cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

Ucraina mai aşteaptă din partea Germaniei să-i furnizeze toamna aceasta sisteme moderne de apărare antiaeriană, a menţionat de asemenea Şmigal.

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat luna trecută cererea acesteia de a îngheţa timp de doi ani plăţi în contul unor obligaţiuni internaţionale în valoare de circa 20 de miliarde de dolari, modalitate prin care guvernul de la Kiev a evitat intrarea în incapacitate de plată.

1 COMENTARIU

  1. Sute de vehicule blindate americane au fost reperate la granița dintre Polonia și Ucraina.

    Mai multe coloane uriașe de vehicule blindate militare au fost trimise din SUA în Ucraina. În prezent, echipamentul este situat la granița Poloniei și Ucrainei și este în curs de pregătire pentru expediere pe teritoriul Ucrainei. Vorbim despre câteva sute de unități de diferite tipuri de arme, inclusiv vehicule blindate Stryker, vehicule blindate International MaxxPro, tractoare de armată, vehicule speciale etc.
    https://avia.pro/news/odna-iz-samyh-krupnyh-kolonn-amerikanskoy-bronetehniki-zamechena-na-granice-polshi-i-ukrainy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...