Ucraina estimează deja pierderi de 600 de miliarde de dolari, din cauza războiului. Cele mai afectate sectoare civile

Pierderile directe și indirecte, generate de războiul din Ucraina, sunt estimate la aproximativ 600 de miliarde de dolari, până în prezent.

Conform unor date prezentate de vicepremierul Iryna Vereshchuk, până în prezent au fost distruse 26.000 de metri pătrați de locuințe, 8 aeroporturi civile, 129 de fabrici și întreprinderi și mai mult de 22.000 km de drumuri.

Vereschuk a declarat că Ministerul Reintegrării este autorizat să coordoneze activitatea tuturor ministerelor pentru a evalua daunele și pierderile cauzate în urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Potrivit acesteia, evaluarea va acoperi pierderile din 15 categorii, inclusiv economie, infrastructură, ecologie și patrimoniu cultural.

„Conform estimărilor preliminare, începând cu 24 februarie, cel puțin 26.000 de metri pătrați de spațiu de locuit, 533 de instituții de învățământ, 196 de unități medicale, 300 de grădinițe, 8 aeroporturi civile, 10 aerodromuri militare, 129 de fabrici și întreprinderi, peste 22.000 de km de drumuri, 226 de poduri și podețe au fost avariate sau complet distruse în Ucraina”, a declarat Vereshchuk.

Pierderile directe de infrastructură fizică s-ar ridica, la 1 aprilie, la cel puțin 68 de miliarde de dolari, pierderile indirecte ale economiei fiind cifrate la 600 de miliarde de dolari.

Vereshchuk a subliniat că Rusia, în calitate de stat agresor, va compensa pe deplin toate aceste pierderi și va fi trasă la răspundere pentru ceea ce s-a făcut iar echipa guvernamentală va depune toate eforturile pentru a realiza acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...