Ucraina: În șase luni de conflict, 29.942 de crime de război prezumate, înregistrate de autorități

În șase luni de conflict, aproape 30.000 de crime de război au fost semnalate în Ucraina, potrivit autorităților. Curtea Penală Internațională anchetează, transmite Euronews.

Unsprezece sicrie aliniate, în fața unei gropi abia săpate, iar în interior, necunoscuți. Această înmormântare de la 11 augus tnu va fi singura la Bucea. Orașul ucrainean a devenit simbolul crimelor comise de armata rusă. Aici, aproape de Kiev, sunt sute de cadavre care au fost descoperite în gropi comune, când brutalitatea atacurilor nu permitea un alt mod de îngropare a morților.

Părintele Andriy, însoțit de civili, a organizat îngroparea, deoarece nimeni nu i-a revendicat: ”419 persoane au fost ucise de bombardamente: morți din cauza violenței și nu de bătrânețe. Sunt mai multe gropi comune. Cea mai mare este lângă biserică. În aceasta sunt 116 persoane, din care 30 de femei și doi copii.

Bombardamente asupra civililor, execuții sumare, violuri: șase luni, zi de zi, de la începutul invaziei ruse, 29.942 de crime de război prezumate au fost înregistrate de autoritățile ucrainene, potrivit site-lui War Crimes.

Moscova neagă sistematic toate crimele de care sunt acuzate trupele din Rusia. Trei soldați ruși au fost deja condamnați de un tribunal ucrainean pentru că au bombardat și au ucis civili.

În total, de la începutul războiului și până la 7 august, Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 12.867 victime civile ale războiului din Ucraina. Printre acestea, 5.401 persoane –  din care 325 copii – au fost ucise, și  alte 7.466 de persoane – din care 580 de copii –  au fost rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...