Ucraina le primește în iulie: Ce sunt tancurile blindate Gepard

Ucraina va primi 15 tancuri Gepard din partea Germaniei în iulie, anunță The Guardian, care citează purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Christine Lambrecht, Ministrul Federal al Apărării din Germania, a aprobat livrarea celor 15 tancuri Gepard pentru Ucraina într-un videoconferință cu omologul Oleksii Reznikov, confirmă purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Germania.

Luna trecută, Germania a anunțat că va trimite Ucrainei artilerie grea – a fost prima dată când Germania și-a anunțat ajutorul pentru țara invadată de Rusia.

Ce sunt tancurile blindate Gepard

Sistemul antiaerian Gepard se încadrează în tehnica militară autopropulsată blindată care dispune de mobilitare mare și un timp scurt de reacție. Acest sistem se folosește atunci când trupele militare sunt angajate în lupte care vizează ținte aeriene, dar și țintele terestre.

Sistemul în cauză este cunoscut sub numele de Flakpanzer Gepard (Flakpanzer este tradus ca „tanc antiaerian”, dar termenul tehnic este „tun antiaerian autopropulsat” sau SPAAG).

Armele au fost dezvoltate inițial în urmă cu aproximativ o jumătate de secol pentru a oferi unităților de tancuri mobile ale Bundeswehr, forțele armate germane, protecție împotriva aeronavelor care zboară jos și a elicopterelor de atac.

Tancurile au fost eliminate treptat din Bundeswehr, în 2010, dar sistemul este încă folosit de militarii români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...