Viktor Orban: „Economia europeană s-a împuşcat în plămâni”

Într-un interviu de azi, premierul ungar Viktor Orban critică măsurile luate până acum împotriva Rusiei și susține că dacă vor fi continuate riscă să distrugă economia europeană.

Comisia Europeană adoptă cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, care va adăuga o interdicție la importul de aur rusesc și va ajusta actualele măsuri restrictive pentru a evita împiedicarea exporturilor de alimente și cereale din Rusia, au declarat pentru agenția Reuters mai mulți oficiali care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Noi persoane și entități considerate apropiate de Kremlin vor fi, de asemenea, adăugate pe lista neagră a Uniunii Europene, care implică înghețarea activelor lor și interdicții de călătorie.

Sancţiunile nu ajută Ucraina

Noile măsuri sunt considerate a fi „un pachet de menținere și aliniere”, spune una dintre surse, referindu-se la acestea ca la un „al șaselea și jumătate” set de sancțiuni având în vedere sfera limitată de aplicare în comparație cu rundele anterioare care au afectat petrolul sau cărbunele rusesc.

Noul pachet are nevoie însă de aprobarea guvernelor Uniunii Europene. Într-un interviu la postul public de radio, premierul ungar Viktor Orban a spus că sancţiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană:

„La început, am crezut că ne-am împuşcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împuşcat în plămâni şi că se zbate pentru aer”, a mai spus șeful guvernului maghiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...