Ucraina: Zece persoane, la coadă pentru pâine, ucise de tirurile rusești

Zece persoane care erau la coadă pentru a cumpăra pâine au fost ucise, miercuri, de tirurile rusești la Cernihiv, în nordul Ucrainei, a anunțat procuratura ucraineană, transmite Europe 1.

”La ora 10 (8 GMT), militari ruși au tras în persoane care erau la coadă pentru a cumpăra pâine, în apropiere unui magazin de alimente, în cartierul de locuințe din Cernihiv. Potrivit primului bilanț, zece civili au fost uciși”, se arată în comunicatul parchetului.

A fost deschisă o anchetă pentru ”crime cu premeditare”, comise cu ”arme de foc”, mai transmite  aceeași sursă, fără alte precizări.

Orașul Cernihiv, una dintre localitățile strategice din nordul Kievului, aproape de frontierea cu Belarus, a fost atacat de aviația rusă după declanșarea, la 24 februarie, a ofensivei contra Ucrainei.

Trei adulți au fost uciși și trei copii au fost răniți în ziua de 8 martie în urma exploziei unei mine antipersonal în regiunea acestui oraș, situat la 150 km nord de capitala ucraineană, a declarat Liudmila Denissova, responsabil cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean. Este pentru prima dată, de la începutul invaziei ruse, când un responsabil ucrainean a vorbit în mod oficial despre persoane ucise cu asemenea mine.     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...