Ucrainenii susțin că rușii au primit ordin să ucidă prizonierii de război

Oficialii ucraineni susțin că serviciile lor de informații au interceptat un mesaj audio, transmis prin radio soldaților ruși de către superiorii lor. În acel mesaj, contrar drepturilor internaționale ale omului pe timp de război se dă ordin ca prizonierii ucraineni să fie uciși.

„Ucideți toți prizonierii de război ai forțelor armate ucrainene care sunt deținuți în zona Popasna! (în regiunea Lugansk)” se spune – după cum afirmă autoritățile ucrainene, în mesajul interceptat. Potrivit informațiilor Ministerului Ucrainean al Apărării, soldații ruși din estul țării ar fi primit acest ordin audio, interceptat de autoritățile de la Kiev.

Și ministerul acuză: „Este o crimă de război flagrantă, este o încălcare a dreptului internațional și este un alt exemplu izbitor al faptului că armata rusă este formată din ucigași, violatori și jefuitori ”.

În presupusa înregistrare audio interceptată acum două zile, s-ar fi auzit vocile soldaților ruși care spuneau: „Ce să-ți spun, la naiba, ține-l în viață pe cel mai mare dintre ei și lasă-i pe ceilalți să moară. Să moară pentru totdeauna și să nu mai auzi niciodată nici de ei, nici de rudele lor.”

1 COMENTARIU

  1. „Rusia posedă într-adevăr o capacitate EW în creștere, iar conducerea politică și militară înțelege importanța progreselor tehnice în acest tip de război. Capacitatea lor tot mai mare de a orbi sau de a perturba comunicațiile digitale ar putea contribui la egalizarea condițiilor de joc atunci când luptă împotriva unui inamic convențional superior.”
    https://publicintegrity.org/national-security/ukraine-in-crisis/what-to-know-about-the-russian-device-reportedly-captured-in-ukraine/
    Sistemul este un premiu la fel de mare ca oricare dintr-un câmp de luptă modern. Războiul electronic este parte integrantă a modului în care luptă armatele moderne, iar natura specifică a detectării, a blocării și a contracarării semnalelor poate conferi un avantaj imens armatei care îl desfășoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...