UDMR a numit trei secretari de stat la Transporturi, Dezvoltare și Cercetare

Publicat: 21 ian. 2021, 15:44, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
UDMR a numit trei secretari de stat la Transporturi, Dezvoltare și Cercetare

UDMR, prin Consiliul Permanent, a desemnat doi noi secretari de stat și un sub-secretar de stat, la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Dezvoltării și la Ministerul Cercetării.

La Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost desemnat secretar de stat Matuz Zsolt, în vârstă de 49 de ani, cu o experienţă de peste 20 de ani în gestionarea proiectelor de finanţare, în domenii diverse, de la dezvoltarea instructurii de utilităţi publice, până la protecţia patrimoniului natural şi cultural, se arată în comunicatul UDMR.

În prezent, acesta este manager de proiect în cadrul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea.

De asemenea, la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a fost desemnat secretar de stat Sándor Gábor, specialist în domeniul siguranţei rutiere.

Este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei „Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere” şi este angajat proactiv, de 33 de ani, în promovarea sustenabilă a sistemului de transport rutier la nivel naţional, vizând ameliorarea continuă şi predictibilă a siguranţei rutiere, precizează UDMR.

În cadrul şedinţei de joi, Consiliul Permanent al UDMR l-a numit pe Fülöp Lóránd secretar de stat-adjunct la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Acesta are 39 ani, este licenţiat în matematică-informatică şi comunicare şi relaţii publice, iar în prezent este doctorand la Universitatea de Artă din Târgu Mureş.

Potrivit biografiei făcute publice de UDMR, „este pasionat de optimizarea diferitelor procese, de creşterea eficienţei, de digitalizare şi gestionarea timpului”.

Consiliul Permanent al Uniunii va decide în următoarele zile cu privire la numirea de noi secretari de stat în ministere.