UDMR continuă campania PNL de numiri politice și ilegale de la Apele Române

Prin impunerea de către ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a lui Laszlo Barabaș la conducerea Administrației Naționale Apele Române (ANAR), se continuă practicile de numiri ilegale făcute anul trecut de tandemul liberal Costel „Tablă” Alexe – Ervin Molnar.

Tandemul Barabaș-Tanczos, pe urmele lui Molnar și Costel Alexe

După numeroasele scandaluri de anul trecut cu numirile politice și ilegale de la ANAR regizate de liberalii Costel „Tablă” Alexe și ex-directorul general Ervin Molnar, tandemul UDMR Barna Tanczos-Laszlo Barabaș continuă să facă numiri pe lângă lege.

Ultima numire ilegală pusă pe tapet de Laslo Barabaș este cea a fostului fotomodel Valentin Avram pe funcția de director al Administrației Bazinale Someș-Tisa.

Numai că imediat după această numire, Federația Sindicatelor Democratice AQUAROM (FSDA), reprezentativă la nivelul Administrației Naționale Apele Române(ANAT), a cerut respectarea legii în cazul numirii lui Valentin Avram ca director al ABA Someș Tisa (vezi documentul în facsmil)

„Urmare a Deciziei de numire în funcția de director în cadrul ABA Someș Tisa a lui Valentin Avram, FSDA s-a autosesizat invocând faptul  că numirea contravine prevederilor Contractului Colectiv de Muncă 2019-2021. Considerăm că prin nerespectarea prevederilor prin care sunt stipulate condițiile de angajare pentru toate funcțiile tehnice se comite o gravă încălcare a Contractului Colectiv de Muncă în vigoare.”

Condiții legale pentru numirea unui director

Pentru ocuparea unei funcții de conducere este obligatorie îndeplinirea următoarelor condiții:

  • pentru funcții tehnice;
  • vechime în muncă în specialitatea studiilor conform cerințelor postului și vechime minimă în activități de gospodărire a apelor, așa cum sunt definite în Legea Apelor după cum urmează: director, director tehnic AB, INHGA, E.C. Stânca-Costești;
  • 10 ani din care vechime de minim 5 ani în domeniul gospodăririi apelor.

Ultimatumul sindicaliștilor pentru Barabaș

Vă solicităm aplicarea în totalitate a clauzelor Contractului Colectiv de Muncă 2019-202. În situația în care solicitarea noastră nu va fi soluționată în termen de cinci zile vă comunicăm că vom demara procedurile de restabilire a legalității în ceea ce privește respectarea CCM, începând cu sesizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă și continuând cu sesizarea instanțelor de judecată privind abuzul în serviciu”, se arată în adresa către directorul Apelor Române Laszlo Barabaș semnată de președintele FSDA Dorel Negrea.

Practic, prin impunerea ilegală a lui Valentin Avram la ABA Someș-Tisa, tandemul UDMR Barabaș-Tanczos continuă campania de numiri politice și ilegale a tandemului liberal Alexe- Molnar, adică câinii latră, caravana trece sau la vremuri noi, obiceiuri vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole