Udrea și Oprescu, avantajați de UE? România va fi sancționată

România se chinuie să aducă în țară să-i încarcereze, condamnați celebri precum Elena Udrea sau Sorin Oprescu. Se pare că țara noastră nu aplică așa cum trebuie legislația mandatului european de arestare, motiv pentru care Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României.

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a declanşat o procedură de infringement împotriva Luxemburgului şi a României pentru transpunerea incorectă a legislaţiei UE privind mandatul european de arestare, informează un comunicat al executivului comunitar.

„Unele prevederi ale deciziei cadru privind mandatul european de arestare nu au fost transpuse corect, privind de exemplu limitele de timp pentru luarea unei decizii privind executarea unui mandat de arestare european sau predarea unei persoane solicitate”, se menţionează în comunicatul CE.

Practic, cele două ţări au primit o scrisoare de punere în întârziere şi au la dispoziţie două luni pentru a notifica executivul comunitar pentru aplicarea măsurilor solicitate, în caz contrar riscând trimiterea unui aviz motivat.

Mandatul european de arestare este o procedură judiciară simplificată transfrontalieră pentru predarea unei persoane a cărei extrădare este solicitată pentru punerea sub acuzare sau executarea unei sentinţe.

Operaţional de la 1 ianuarie 2004, mandatul european de arestare a înlocuit lungile proceduri de extrădare care existau anterior între statele membre.

CE a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 24 de state membre pentru netranspunerea completă sau parţială a unora dintre prevederile deciziei cadru, mai informează Comisia în comunicatul citat.

1 COMENTARIU

  1. Condamnaților li se permite să fugă, asta ne arată că este foarte rentabil să furi din institutile statului .
    Pe dracu sunt avantajați de UE.
    Justiția română le permite condamnaților să fugă elegant din tară?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...