UE ar putea renunţa la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson

Uniunea Europeană ar putea să renunţe, anul viitor, la vaccinurile împotriva covid-19, AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson. UE ar urma să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, a declarat ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, pentru BFMTV.

Aceasta este cea mai mare probabilitate. Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca, spre deosebire de laboratoarele americane şi german”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, potrivit Hotnews.

Vaccinuri noi ar putea fi produse de către Sanofi şi Novavax în lunile următoare. Agnès Pannier-Runacher consideră că întârzierea în campania de vaccinare din Europa este cauzată în principal de o problemă de finanţare a cercetării.

Noi am avut mai puţine doze decât Statele Unite pentru că Statele Unite au investit în cercetare, înainte, începând din martie, iar noi nu aveam acest instrument pentru a finanţa masiv teste clinice”, declară reprezentanta Guvernului francez.

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască, anul viitor, contractele pentru vaccinurile anti-Covid AstraZeneca și Johnson & Johnson, a scris miercuri, cotidianul italian La Stampa citând o sursă din cadrul ministerului italian al Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...