UE ne îndeamnă să călătorim cu trenul. E un mijloc sigur și ecologic, spun oficialii. Trenul simbol al Uniunii Europene a ajuns la București

„Connecting Europe Express”, trenul simbol al UE, a sosit vineri, 17 septembrie, în Gara de Nord din Capitală. 2021 este Anul European al căilor ferate. Uniunea promovează din ce în ce mai mult acest mijloc de transport, considerat sigur și ecologic. De asemenea, Bruxelles-ul atrage atenția asupra importanței investițiilor în căile ferate.

Trenul a intrat în țară pe la Giurgiu, unde a stat în gară 27 de minute. Delegația Connecting Europe a fost întâmpinată cu un mesaj de bun venit și un semne de carte, un suvenir cu motive tradiționale românești.

De asemenea, oficialilor le-au fost prezentate istoria primei căi ferate din România și macheta celei mai vechi locomotive românești cu abur, CFR 43 Călugăreni.

Sosirea trenului în Gara de Nord, sursa: Facebook CFR Călători
Sosirea trenului în Gara de Nord, sursa: Facebook CFR Călători

Trenul va sta în România până duminică

Trenul va rămâne în țara noastră până duminică dimineața, când va pleca spre Ungaria, pe la Curtici. În România străbate 900 de kilometri și va opri în mai multe gări de pe parcurs: Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și Arad. 

Traseul trenului este de peste 20.000 km. Traversează 26 de țări și oprește în peste 100 de localități. Punctul final va fi în 7 octombrie, la Paris.

Cu ocazia Anului European al Căilor ferate, #ConnectingEurope Express străbate Europa și atrage atenția asupra importanței călătoriei cu trenul pentru un viitor sustenabil.

Evenimentul are loc într-un moment dificil pentru CFR Călători, după ce Ovidiu Vizante a demisionat de la conducerea instituției. El a intrat în atenția publică în luna iulie, când a fost iritat de întrebarea: de ce nu s-a găsit o soluție pentru 30 de copii, care au stat opt ore într-un tren.

1 COMENTARIU

  1. Romane priveste cu mare atentie si cu mare drag catre acest minunat tren european in care are absolut toate conditile, servici puse disciplinat la indemana calatorului nostru si consumate disciplinat de catre calatorul nostru european.
    Priveste cu mare rusine catre trenurile voastre second hand, degradate, o poluare fonica toalete imputite, s.a.m.d priveste catre al vostru staf personal si ingineresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...