UE prelungește investigația asupra ajutorului de stat al Ungariei pentru o fabrică de baterii pentru mașini electrice a Samsung

Autoritățile competente din UE au prelungit o investigație de aproape doi ani cu privire la ajutorul de stat maghiar pentru fabrica de baterii pentru vehicule electrice a producătorului sud-coreean Samsung SDI după ce Ungaria a prezentat noi date pentru a-și susține cazul.

Samsung SDI, o filială a gigantului tehnologic sud-coreean Samsung Electronics, a început producția la uzina maghiară în 2018, producând baterii pentru 50.000 de vehicule electrice pe an.

Comisia Europeană a deschis o investigație în octombrie 2019 pentru a evalua dacă planurile Ungariei de a acorda 108 milioane de euro în ajutor de stat respectă regulile de concurență ale blocului.

Ungaria susține acum că Samsung ar fi putut beneficia de o subvenție pentru investiții și o scutire de impozite într-o locație alternativă în afara UE, ceea ce ar fi sporit viabilitatea locației alternative față de Ungaria”, a spus Comisia.

Potrivit acesteia, Budapesta a produs, de asemenea, noi dovezi documentare pentru a arăta că căutarea de către Samsung a unei locații pentru uzină a inclus și o serie de noi unități de producție în Europa și un amplasament alternativ într-o regiune mai puțin dezvoltată din UE.

Extinderea anchetei UE va permite părților terțe să se documenteze mai bine cu privire la ajutorul maghiar.

La începutul acestui an, Samsung a declarat că va investi 849 milioane de dolari pentru extinderea uzinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...