UE, un nou pas spre o relație mai echilibrată cu Administrația Chinei

Președintele Consiliului European, Charles Michel, susține că Uniunea Europeană a făcut un nou pas spre configurarea unei relații mai echilibrate cu Administrația de la Beijing.

„Sunt mulţumit că am putut discuta prin videoconferinţă cu preşedintele Xi Jinping, alături de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, şi de cancelarul Germaniei, Angela Merkel”, a declarat Charles Michel.

Oficialul susține că este esențial ca UE să colaboreze cu China, susținând însă interesele și valorile.

„A doua reuniune de anul acesta cu preşedintele Xi Jinping arată angajamentul nostru de a face progrese în pofida disensiunilor. Europa trebuie să fie un jucător, nu un teren de joc. Astăzi, am făcut un nou pas în configurarea unei relaţii mai echilibrate cu Administraţia Chinei. O relaţie bazată pe angajamente reciproce care să genereze rezultate concrete pentru ambele părţi”, a afirmat Charles Michel, citat de Mediafax.

„Ne străduim să avem o relaţie bazată pe angajamente reciproce, care să genereze rezultate pentru ambele părţi, rezultate bune şi pentru întreaga lume. În unele domenii, suntem pe drumul cel bun. În altele, mai sunt necesare eforturi. Am spus clar unde ne aflăm, în ce domenii suntem de acord şi în ce domenii nu suntem de acord. Există disensiuni reale şi nu le ascundem. Dar suntem pregătiţi să colaborăm, să cooperăm în ce domenii putem, să căutăm soluţii”, a mai subliniat Charles Michel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...