UEFA l-a amendat pe Ibrahimovic: Bani, interese și pariuri. Povestea unui caz care face valuri

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a dictat o amendă disciplinară de 50.000 de euro împotriva atacantului suedez Zlatan Ibrahimovic, ca urmare a “interesului său financiar la un site de pariuri sportive”, după cum a anunţat forul continental.

Preşedintele instanţei de apel, cu statut de unic judecător, a mai ordonat jucătorului în vârstă de 39 de ani “să înceteze asocierea” cu acest site de pariuri, care contravine regulamentelor UEFA privind “integritatea meciurilor şi competiţiilor”.

În cele din urmă, instanţa a sancţionat cu un avertisment şi cu 25.000 euro amendă clubul AC Milan, la care joacă atacantul suedez, din cauza greşelii disciplinare comise de jucător. Conform publicaţiei Aftonbladet, fostul golgheter al echipei Paris Saint-Germain era din 2018 unul din acţionarii Bethard, un site de pariuri online cu sediul în Malta, prin intermediul societăţii Unknown AB, în contradicţie cu regulamentele UEFA. Ibrahimovic anunţase marţi că a renunţat la acţiunile pe care le deţinea la acest site.

Ibra are probleme

Compania americană Esports Entertaiment Group a achiziţionat pentru 16 milioane de euro compania suedeză Bethard, la care Ibra (după cum îl alintă fanii) era acţionar.

Uniunea Europeană de Fotbal a anunţat în urmă cu o lună deschiderea unui dosar privindu-l pe jucător, pentru a afla dacă acesta a încălcat articolul 31 (4) din Regulamentul Disciplinar, care prevede sancţiuni economice şi o suspendare pe trei ani, potrivit Europa FM. Ibrahimovic (39 ani), care a revenit la echipa naţională în luna martie, după o absenţă de aproximativ cinci ani, s-a accidentat la genunchi în cursul meciului pe care echipa sa de club, AC Milan, l-a disputat luna aceasta împotriva formaţiei Juventus Torino, în campionatul Italiei, şi va rata EURO 2020.

Zlatan Ibrahimovic şi-a prelungit în aprilie contractul cu AC Milan până la finalul sezonului 2021-2022 şi ar putea juca la Cupa Mondială din Qatar din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...