Ultima soluție a mamelor din Ucraina: să scrie pe spatele copiilor lor datele de identificare!

Nu, niciun război nu vine cu flori de mărgăritar și cu nectar de-al zeilor pentru oameni. Mai ales pentru civili, femei, copii, bătrâni care nu au, oricum ai privi, nicio vină! Spun astea pentru că sunt destui care afirmă că nu e important ce se întâmplă acum în Ucraina, pentru că au mai fost războaie, dar nu s-a făcut atâta caz!

Explicația e simplă: acum, în 2022, expunerea mediatică este mai mare. Și, de aceea, se află și se vorbește despre mai multe atrocități de pe front și din localități aflate pe linia frontului. Cum, uite, se vorbește și despre mamele din Ucraina care scriu adresa, numărul de telefon, data de naștere, numele copiilor lor chiar pe spatele copiilor! Pentru că, dacă ele mor și copiii scapă, să știe cineva cine sunt, ai cui, de unde, câți ani au!

Fotografia de mai jos a fost postată de Sasha Makoviy, pe contul ei de Instagram, împreună cu o a doua imagine în care se vede o foaie de hârtie cu aceleași informații. Sasha Makoviy (@ aleksandra.mako). Nu este, din câte se înțelege, singura femeie din Ucraina care procedează astfel. Pentru că, acolo, unde pică obuze și mitralierele clănțăne mai ceva ca picamerul care peticește strada, mamele se tem. Viața, într-un război, se ține de o ață subțire ca firul de păr. Și, ultima soluție poate să fie asta: înscrisurile despre datele esențiale pe spatele copiilor.

Sasha Makoviy a postat, apoi, că familia ei e, deocamdată, în siguranță. Dar nu poate să șteargă pozele, pentru că, siguranța, acum, în Ucraina, e iluzorie. Despre situația disperată a mamelor din Ucraina, jurnalista independentă de la Kiev Anastasiia Lapatina a scris pe twitter: „Mamele ucrainene scriu contacte de familie pe corpurile copiilor lor în cazul în care acestea sunt ucise și copilul lor supraviețuiește. Și Europa încă discută despre gaz!”

Traducerea Google pentru înscrisuri, că noi nu știm ucraineana, zice așa: „În cazul în care se întâmplă ceva, vă rog să aveți grijă de ea, este o supraviețuitoare”.

Dacă luăm în calcul că The Guardian vorbea zilele trecute despre copii folosiți ca „scuturi umane” de către trupele rusești care încercau să fugă din satul Novyi Bykiv, nu departe de Cernihiv, ne dăm seama că orice cuvânt e, acum, de prisos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...