Final de scenă a vieții: Cum a fost condus pe ultimul drum actorul Ion Caramitru (VIDEO)

Marele actor, Ion Caramitru a fost condus astazi pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, iar, în drum spre cimitir, cortegiul funerar s-a oprit în faţa Teatrului Naţional.

Au răsunat aplauzele pe treptele Teatrului Național București, în memoria marelui actor Ion Caramitru. La acest final de scenă a vieții pentru marele actor, oamenii au așternut flori în urma cortegiului funerar, în timp ce mașina cu trupul neînsuflețit al maestrului Caramitru a plecat spre cimitirul Bellu. Catrinel Dumitrescu, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Gigi Căciuleanu, Andrei Pleșu, Ștefan Bănică Junior, George Mihăiță, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, și mulți alți actori, oficiali și personalități au participat la slujbă.
La biserica Sfântul Visarion a ajuns și Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei. Ion Caramitru era, de altfel, un susținător al regalității și un apropiat al familiei regale. De altfel, acesta a fost decorat și cu decorația Nihil Sine Deo. Familia a așteptat venirea din străinătate a surorii lui Caramitru și de aceea înmormântarea a fost amânată până vineri. La Bellu, aproximativ 100 de persoane au aplaudat în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al marelui actor a fost pus în groapă, în timp ce garda de onoare a interpretat marșul funebru și s-au auzit salve de pușcă.

„Atunci când i s-a propus să fie ministru (în 1996), a dat telefon și mi-a propus să fiu eu, ceea ce era absurd, pentru că eu deja refuzasem. A fost probabil cel mai bun ministru al culturii pe care l-a avut România în acești ani. Un ministru al culturii care intră în seria celebră a marilor oameni de cultură de dinainte de război”, a declarat poeta Ana Blandiana, aflată la înmormântare, printre multe alte personalități ale societății românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole