Ultimele semnale de la Kremlin, „decodate” de Washington Post

Washington Post remarcă faptul că „semnalele venite de la Kremlin sunt contradictorii”, în cadrul unei analize prin intermediul căreia încearcă să „decodeze” mesajele transmise de la Moscova.

”S-a anunțat oficial că unele forțe ruse sunt trimise acasă după ce au terminat exercițiile militare, chiar dacă unele manevre au continuat în apropierea Ucrainei”., notează Washington Post. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că vede motive pentru un „optimism prudent”, după ce Moscova și-a exprimat disponibilitatea de a continua discuțiile.

”Adio visul unei Rusii Mari”

Alianța așteaptă o retragere „semnificativă și de durată” a forțelor, trupelor și echipamentelor grele rusești din zonele de la granița cu Ucraina, ca un semn de detensionare reală, a mai spus Stoltenberg, citat de Washington Post. În altă ordine de idei, dar pe același subiect, La Stampa anunță: ”Adio visul unei Rusii Mari”, convinsă fiind că ”Țarul este acum în căutarea unei ”exit strategy” din criza pe care el a produs-o. ”

Putin trebuie să facă un pas înapoi, dar nu vrea să se arate învins. Va încerca probabil să anexeze Donbasul fără a irita prea mult Occidentul”, conchide publicația torineză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...