Umbrărescu a dezvăluit când va fi gata tronsonul 4 din ”Autostrada Ford”

Publicat: 13 apr. 2024, 18:55, de Cristian Matache, în Transporturi , ? cititori
Umbrărescu a dezvăluit când va fi gata tronsonul 4 din ”Autostrada Ford”

Constructorul UMB, deținut de Dorinel Umbrărescu, a mobilizat 550 de muncitori pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, unde se lucrează non-stop.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a făcut publice sâmbătă imagini de pe șantierul tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), marcând astfel progresul semnificativ în această etapă a proiectului.

Potrivit informațiilor furnizate de către Dorinel Umbrărescu, magnatul construcțiilor de drumuri din România, lucrările la cei 31,82 de kilometri ai lotului Colonești – Oarja/Pitești sunt programate să fie finalizate în acest an.

„550 de muncitori, 100 de utilaje. Se lucrează non-stop pe Tronsonul 4 Coloneşti – Piteşti al DEx12”, a subliniat ministrul Grindeanu într-o postare pe platforma TikTok, evidențiind efortul susținut și dedicarea echipei implicate în proiect.

Stadiul lucrărilor la tronsonul 4 al DEx12 a atins deja 48%, conform raportărilor prezentate sâmbătă de către șeful Transporturilor, marcând un avans semnificativ în direcția finalizării acestei importante infrastructuri.

Se estimează că până la sfârșitul acestui an, cei aproape 32 de kilometri ai Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) vor fi finalizați, conform declarațiilor lui Umbrărescu.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al acestui drum expres este luna octombrie 2024, potrivit răspunsului ministrului Transporturilor la o interpelare a deputatului USR de Vâlcea, Ion Marian Lazăr.

Ministrul Grindeanu a subliniat că, în vederea evitării unor întârzieri și a optimizării traseului, s-au impus modificări și exproprieri suplimentare, iar autorizația de construire pentru aceste ajustări a fost emisă în octombrie 2023.

De menționat că firma lui Dorinel Umbrărescu a realizat și tronsoanele 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, cu tronsonul 3 inaugurat la sfârșitul anului trecut, după un efort intens al echipei de construcție.

Drumul expres Craiova-Pitești este cunoscut și ca ”autostrada Ford” datorită modului cum reprezentanții uzinei de automobile de la Craiova au cerut în trecut demararea acestui proiect de infrastructură.