UMDR rămâne lângă PSD și PNL și nu susține moțiunea de cenzură

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că formațiunea sa nu va semna moțiunea de cenzură, dacă Guvernul va ţine cont de propunerile formaţiunii privind măsurile fiscale. Fără semnăturile maghiarilor, moțiunea de cenzură nu are nicio șansă.

Deși acum UDMR nu se mai află la guvernare și ar trebui să se poarte ca un partid aflat în opoziție, președintele formațiunii politice, Kelemen Hunor, anunță că nu se va alătura partidelor de opoziție care strâng semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

„Moţiunea de cenzură, în acest moment, nu are susţinerea necesară de a da jos Guvernul. Pentru noi important este: facem un joc de imagine sau rezolvăm ceva pentru comunităţile locale şi pentru mediul de afaceri?”, a declarat recent Kelemen Hunor.

Președeintele UDMR a spus că asta nu înseamnă că maghiarii nu vor critica măsurile luate de guvern, atunci când e cazul. Au făcut-o vizavi de prima formă a textului din pachetul de măsuri fiscale ce se refereau la autorităţile locale, mediul de afaceri, microîntreprinderi etc. și o vor mai face.

„Nu am discutat, în acest moment, de partea şi mai importantă din perspectiva noastră, autorităţile locale şi centrale, şi în primul rând autorităţile locale, cum sunt lovite de această asumare, de acest proiect de lege. Acolo noi am propus să solicităm Guvernului schimbări importante faţă de proiectul iniţial (…). Deci încă suntem în discuţii. Eu vreau să văd textul final, textul se va adopta săptămâna viitoare de Guvern, care va veni în Parlament şi, dacă eu pot să rezolv prin negocieri anumite lucruri importante, legate de principiile autonomiei locale, de subsidiaritate, de a nu interveni în atribuţiile primarilor, autorităţilor locale şi mai putem ajunge la nişte modificări legate şi de partea de fiscalitate, atunci sigur, nu vom semna moţiunea de cenzură”, a spus Kelemen Hunor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole