Un alt atac la liderul PNL. Robert Sighiartău: Orban trebuie să plece, partidul a fost condus discreționar

Publicat: 18 ian. 2021, 13:40, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL
Un alt atac la liderul PNL. Robert Sighiartău: Orban trebuie să plece, partidul a fost condus discreționar
Ludovic Orban (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, l-a criticat și el pe liderul partidului, Ludovic Orban, după ce Rareș Bogdan a spus că liberalul trebuie să demisioneze fiindcă nu a condus formațiunea în mod corect.

„Orban trebuie să plece. Spun asta pentru că PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, noi nu am reușit să vem o discuție privind aceste alegeri și nu am făcut o analiză. La alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi.  Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban. Cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puși de multe ori alături de PSD prin comportamentul unor colegi în guvernare și prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice.

În ultimul an, din păcate, partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. Am spus că nu e cazul să deschidem acest subiect pentru că aveam alegeri și din motive tactice am tăcut. E clar că trebuie să discutăm în interiorul partidului și să alegem la congres, care va avea loc în iunie sau în toamnă, o echipă care poate să aducă PNL pe primul loc.

Deocamdată există o echipă, o grupare reformistă în interiorul partidului, condusă de oameni cu rezultate care își dorește primenirea PNL – Emil Boc, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Florin Roman, Alina Gorghiu și mulți alții, și generația tânără care își dorește o altă echipă și o altă abordare cu privire la conducerea partidului”, a spus Robert Sighiartău la Digi24.

Citește și:

Liberalii se întorc împotriva liderului PNL. Rareș Bogdan, despre Orban: I s-a umflat capul și s-a crezut câinele alfa