Un bărbat a folosit o cobră ca să-și însceneze moartea. A încasat 5 milioane de dolari pentru asigurarea de viață

Un bărbat din India a fost arestat în urmă cu câteva zile pentru că și-a falsificat moartea. Procedura prin care acesta a pus în aplicare planul este sinistră.

Mai exact, el a folosit o cobră cu care a ucis un bărbat sărac, după care a revendicat prin intermediul membrilor de familie 5 milioane de dolari, asigurarea de viață încheiată la o firmă din SUA.

Prabhakar Bhimaji Waghchaure, în vârstă de 54 de ani, se întorsese în India în ianuarie, după ce a trăit în SUA timp de 20 de ani. Pe 22 aprilie, poliția din satul Rajur, districtul Ahmednagar, a primit un raport despre moartea sa.

Cauza morții a fost menționată în dosarele medicale drept „mușcătura de șarpe”. Un localnic, care a pretins că este nepotul mortului, a identificat cadavrul lui Waghchaure.

Lucrurile au luat o întorsătură bruscă, atunci când firma de asigurări a început să investigheze, iar autoritățile au descoperit versiuni contradictorii cu privire la cele întâmplate. Astfel, aceștia au descoperit că Waghchaure și-a înscenat propria moarte, informează The Independent.

„Firma de asigurare a început să cerceteze în anănunt cererea după decesul lui Waghchaure, deoarece el revendicase în mod fraudulos o asigurare pentru decesul soției, în 2017”, a declarat Manoj Patil, inspector de poliție în Ahmednagar. „Soția lui este în viață… Waghchaure și alți conspiratori au pus la cale un plan elaborat.”

Cum a decurs planul sinistru

După ce firma de asigurări a contactat poliția locală, ofițerii s-au dus la casa lui Waghchaure pentru a obține mai multe detalii. O vecină a mărturisit că nu știa de nicio mușcătură de șarpe, dar a spus că a văzut o ambulanță în fața casei la acea oră.

Poliția a început să verifice apelurile telefonice ale lui Waghchaure și a descoperit că bărbatul era în viață și că se mutase într-un alt district cu câteva zile înainte de a-și înscena moartea.

Ancheta a stabilit că două dintre rudele presupusului mort l-au găsit pe bărbatul sărac, identificat ca fiind Navnath Yashwant Aanap, în vârstă de 50 de ani, în timp ce alta a procurat o cobră. Waghchaure le-a promis complicilor săi că le va da câte aproximativ 50.000 de euro.

Waghchaure l-a dus pe Aanap într-o locație retrasă, unde i-a cerut unuia din complici să determine cobra să-l muște de degetul de la picior. După moartea lui Aanap, cadavrul a fost dus la reședința lui Waghchaure, unde a fost chemată o ambulanță. Apoi a intervenit nepotul care a identificat cadavrul. După ce a obținut certificatul de deces, a contactat firma de asigurări din SUA pentru a cere asigurarea în numele familiei sale.

Ofițerii de poliție au mai spus că l-a ales pe Aanap pentru că semăna cu el. Poliția l-a arestat pe Waghchaure și cei patru complici ai săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...