Un britanic a fost testat pozitiv cu COVID timp de 305 zile

Un bărbat din Marea Britanie a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus timp de aproape un an.

Este vorba de Dave Smith, în vârstă de 72 de ani. Acesta a primit diagnosticul de COVID-19 succesiv, timp de peste 10 luni, iar cazul lui este considerat cea mai îndelungată infecție persistentă cu virusul SASR-CoV-2.

Conform specialiștilor, bărbatul, fost instructor auto, suferă de mai multe afecțiuni care i-au slăbit sistemul imunitar. El a fost internat pentru prima dată în mai 2020, cu tuse și febră, și a fost testat pozitiv cu COVID-19. După opt zile a fost externat, însă avea în continuare dificultăți la respirație și o stare generală deteriorată.

Ulterior, pacientul a avut din nou nevoie de internare în lunile august, septembrie, octombrie şi decembrie, potrivit experților de la Universitatea din Bristol, North Bristol NHS Trust şi Public Health England.

Ori de câte ori mi-a fost rău, m-am simţit la un pas de moarte. Soţia mea a început de cinci ori să-mi organizeze înmormântarea. Mi-am chemat toţi membrii familiei să fac pace cu ei. Acum mi-aş fi dorit să-mi ţin gura”, a declarat britanicul, potrivit The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...