Un câmp plin de deșeuri din apropiere de București este pregătit pentru incendiere

Comisarii Gărzii de Mediu, însoțiți de polițiști și jandarmi, au descoperit vineri seara deșeuri pregătite pentru incendiere.

Aceștia au reușit să prevină un alt episod de poluare a aerului cu care bucureștenii au fost obișnuiți până acum. Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat sâmbătă, la Digi24, că astfel de acțiuni de prevenție sunt necesare pe teren pentru a stopa incendiile foarte nocive și de asemenea, a îndemnat populația să fie atentă la ce servicii apelează atunci când aruncă anumite obiecte.

Am reușit să evităm un episod serios de poluare. Am fost în sudul Bucureștiului, în județul Ilfov, și am constatat că erau pregătite vetre pentru incendiere cu materiale din cauciuc, anvelope, cabluri electrice și am stopat foarte rapid incendierea acestora, drept pentru care am avut un aer respirabil în această dimineață și în seara precedentă. Sunt acțiuni pe care le vom continua în fiecare zi până când vom respira în mod normal un aer bun, curat în fiecare zi, cel puțin din partea aceasta de poluare, prin ardere. Urmează cu organele de Poliție să identificăm sursele, de unde provin, care sunt agenții comerciali care livrează aceste cauciucuri, cabluri, să mergem pe fir și să vedem exact de unde pleacă materialele care sunt în mod tradițional aici incinerate. Sunt hectare întregi de vetre întinse cu materiale pregătite pentru incinerat, materiale incinerate deja. Din cauza acestor incinerări există o poluare semnficativă a aerului cel puțin în partea de sud a Bucureștiului”, a declarat Octavian Berceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...